Programme de 4 à 5 août 1918



Livret de programme

Source: FelixArchief no. 1968#119

Ce texte a été généré automatiquement sur la base des pages numérisées, en utilisant la technologie ROC. En raison des polices de caractères historiques utilisées dans les livrets de programmes, les résultats ne sont pas sans fautes.

Consultez les images de ce livret de programme



88-96, Loza­nas­traat, 15, Hui­de­vet­terss­traat en 20 Bij­hui­zen

RIBBY

De Grootste en Best­ge­kende

VER­VE­RIJ en WAS­SCHE­RIJ

Rei­ni­gen en In 't nleuw­was­schen van klee­de­ren en kos­tu­men. Ver­zorgde bedie­ning, het fat­soen wordt behou­den. — De grootste spe­cia­li­teit (er plaatse voor het ver­ven van gemaakte klee­de­ren en kos­tu­men en nieuwe stof­fen voor den ver­koop. Ook wol­len sar­giën voor man­tels.

DE BESTE PRO­DUK­TEN DE MEEST BEK­WAME WERK­LIE­DEN 1 SPE­CIALE INRICH­TIN­GEN en ORGA­NI­SA­TIE I Radi­cale Ver­be­te­ring In den dienst der

COLS en MAN­CHET­TEN

min­der sleet en sti­j­ver dan vroe­ger.

DE BESTE TOI­LET­ZEEP bli­jft nog altijd

Wacht U voor namaak­sels. — Eenig depo­thou­der der

Zeep­zie­de­rij RASSE Brus­sel

VELD­STRAAT, 54, BOR­GE­RHOUT

I HST O- IE ik: REGE HST

4000 pla­ten en 100 fono­gra­fen van de laatste ver­koo­plng der Cl* Fran­çaise «Odéon ».Ook schoone en groote keus­van Pathé- en Gra­mo­pho­ne­pla­ten Inge­kre­gen. - Opé­ras com­pleet op pla­ten.Te koop per plaat, per opéra (26-27 pla­ten) of te huren aan 5 fr. Alle muzie­kins­tru­men­ten en toe­be­hoor­ten als vio­len, man­do­lines, cithers en muziek ervóór, mond- en hand­har­mo­ni­kas. Alle sna­ren.Edi­son fono­gra­fen en rol­len, 2 en 4 min. took blauwe). — Veran­de­ring van Edi­son rol-machie­nen, oud model in nieuw model, (2 en 4 min.) ODEON en GRA­MO­PHONE spreek­ma­chie­nen, pla­ten en naal­den. Alle onder­dee­len. Repa­ra­tie. Ver­wis­se­ling en Inkoop aan den hoog­sten prijs van oude fono­gra­fen en muzie­kins­tru­men­ten. Inkoop van oude pla­ten en rol­len — Ver­koop van ALLER­BESTE Zak­lam­pen en Pillen.

67, Lange Koe­poorts­traat, 67, bij de Wol­straat. « In de Amerl­kaa­neche Vlag». Occa­sie: Gra­mo­phone «Amphion»,luxe-meu­bel in note­laar, waarde 1800 fr. ver­koop aan kleine prijs.

straat

GLAS-NEUSN1­J­PERS In ele­gan­ten vorm en goed pas­sende.

Steeds voor­dee­li­ge­pri­j­zen. Vak­kun­dige bedie­ning.

ELEC­TR1­SCHK AKT1KK­LE1N Het maga­zijn Is open van 9 ure tot 20 ure (T.U.). — Ges­lo­ten op Zon- en Feest­da­gen.

ECOLE SPE­CIALE

BIZON DERE SCHOOL

19, HO PLAN D, 19

ANT­WER­PEN

Vlaamsch of Engelsch of Snel­schrift

of Duitsch » Spaansch * Boe­khou­den

» Franscb » Machien­schrift

5 Fr. per maand

(2 les­sen per week)

Bij­zon­dere Les­sen 2,50 Fr. per les. Pros­pec­tus N° 7 Op aan­vraag.

NIEUWE LEERGÄUGEN Men meldt dat er nieuwe leer­gan­gen gevormd wor­den van Vlaamsch, Duitsch, Fransch, Spaansch en Engelsch alsook vann Boe­khou­den, Han­del, Sté­no­gra­phie enMa­chien­schrift. — De pri­j­zen dezer leer­gan­gen zijn vast­ges­teld op 5 fr. per maand, aan­vang 1 en 15 Augusti 1918. — Inschri­j­vin­gen wor­den aan­ge­no­men

In de ECOLE SPE­CIALE, HOPLAND 19.

Voor­be­rei­ding tot het exaam van Boe­khou­der en Expert-Boe­khou­der te Brus­sel. De Bes­tuur­der,

J. VAN SCHAE­REN.


DEhISn°voorDE alle soor­ten ZEE­PEM

(met Bandjes)

zooals Maische Zee­pen, Witte Zee­pen, Toi­lette Zee­pen en al wat den waseb aan­gaat, zijn en bli­j­ven nog altijd Klap­dorp, 51, Ant­wer­pen en bij­hui­zen: St. Anto­niuss­traat, 1 en Kathe­li­j­ne­vest, 12, Ant­wer­pen.

Turn­hout­sche­baan, 85, Bor­ge­rhout

in'T groot F. VAN DER STUYF in ’t klein

4 PAPIE­RHAN­DEL

SUM BOUC­NE­KIf!

4 HOPLAND 22, ANT­WER­PEN

1 REGIS­TERS, DAG­BOE­KEN, KOPI­J­BOE­KEN,

J KLAS­SEER­DERS, enz.

Beste Zegel­lak in ver­schil­lende kwa­li­tei­ten.

Brengt uwe OUDE HOE­DEN naar de

V- HOE­DEN­MA­KER

H. VAN DE KERCK­HOVE-VAN EYNDE

DAM­BRUG­GES­TRAAT, 22, ANT­WER­PEN vaar men er gan­seh Nieuwe Hoe­den van maakt en naar het laatste model.

Hers­tel­lin­gen « tfer­vang­stak­ken - Bij­hoo­ri­ghe­den

voor alle mer­ken van

Schri­jft en Reken­ma­chie­nen

JOH. HANSMA, Lange Nienws­traat 8=10, Ant­wer­pen

és, T. DE PRINS & C

Gebre­ve­teerde Machien­bou­wers

StJ.«KabOe­li­j­ne­vesti 38, Ari­buüen­pen

Schrijf-, tfe­ken-){opij-, en andere Bureel­ma­chie­nen.

Spe­cia­li­teit van her­bouwde machie­nen van alle mer­ken.

Ame­ri­kaansche Bureel­meu­be­len

BUREEL­BE­NOOD1GD­HE­DEN,

RUBANS, CAR­BON- en WAS­PA­PIER, INK­TEN, enz. enz.

Wer­khuis bij­zon­der inge­richt met moderne machie­nen en elek­trische dri­jf­kracht voor het hers­tel­len van alle Schrijf-, Reken-, Kopieer- en andere machie­nen.

Ver­koop, Ver­wis­se­ling en Inkoop van alle Machie­nen.

CAISSE ENRE­GIS­TREUSE NATIO­NALE, enz.

Een regel­ma­tig onde­rhoud per abon­ne­ment door

en erva­ren

werk­tuig­kun­di­gen uit­ge­voerd, ver­groot de duur­zaam­heid der machie­nen.

mmm


De Noo­dlot­tige Ring

Lucie, de eenige doch­ter der weduwe Del­port, een zeer bij­ge­loo­vig meisje, is geheel in de macht van Mario Bro­cini, die haar door zijne dui­velsche blik­ken beheer­scht. Tus­schen het gezel­schap in het huis van Mevrouw Del­port, is, behalve Mario, ook de inge­nieur Hen­drik Ser­vais, welke zich eve­neens bij­zon­der met Lucie inlaat. Doch zij schenkt slechts aan­dacht op den muzi­kant Mario. Gedu­rende het avond­feest breekt Lucie haar glas, al klin­kende met Ser­vais. Zij ziet daa­rin een slecht voor­tee­ken voor de toe­komst. Éenige dagen na het feest vraagt Ser­vais de hand van Lucie. Zij ver­zoekt eenige dagen uits­tel om na te den­ken. Door eene onzicht­bare macht gedre­ven begeeft' zij zich nog den­zelf­den dag naar Mario, en bekent hem dat Ser­vais haar ten huwe­lijk gevraagd heeft. Mario bez­weert tiaar met hem te vluch­ten. Zij kan aan zijn smee­ken met weers­taan en stemt toe hem te vol­gen, zich aldus geheel in zijne macht over­ge­vende. Geene geld­mid­de­len heb­bende, tracht hij geld te lee­nen bij zijne vrien­den, doch gelukt er niet in. Hij bes­teelt een kas­sier, dien hij op de straat ont­moet en wien hij in een huis opvolgt. Men ont­dekt de dief­stal en Mario wordt ach­ter­na­ge­zet. Wan­neer Lucie op de plaats der bijeen­komst komt, vindt zij eenen brief van Mario, haar mel­dende dat hij haar niet vol­gen kan, doch tevens haar herin­ne­rende dat zij hem alleen toe­be­hoort en hij die­ge­nen verv­loekt die haar zou willen ont­ne­men. Eenige dagen later zelf­moordt Mario zich op het oogen­blik* zij­ner aan­hou­ding. Eene hevige koorts maakt zich van Lucie mees­ter. Hers­teld zijnde herhaalt Ser­vais zijne huwe­lijk­saan­vraag, en ont­vangt een guns­tig ant­woord. Wei­nige tijd nadien ver­trek­ken bei­den naar een klein dorp in het gebergte, en wor­den zeer goed door de bevol­king onthaald. Geen enkel wolkje ver­duis­tert hun geluk. Zeke­ren dag ont­moet het jonge paar op eene wan­de­ling een Turksch koop­man-rond-leur­der. Tus­schen de aan­ge­bo­den voor­wer­pen bemerkt Lucie een kost­bare ring, die, vol­gens de verk­la­ring van den Turk, alle onheil afwe­ren kan van den per­soon die hem dra­gen zal. Opnieuw ontv­lamt het bij­ge­loof bij Lucie. Zij koopt den ring voor haren man en doet dezen zwe­ren zich nooit van hem te ont­doen. Een wei­nig later doet de talis­man zijne uit­wer­king. Gedu­rende een roei­par­tij valt Ser­vais in het

water en wordt gered, het­geen Lucie nog in haar bij­ge­loof sterkt. Weken gaan voor­bij zon­der dat een voor­val hun geluk komt sto­ren, tot op den dag dat eene schrik­ke­lijke gebeur­te­nis een einde aan hunne vreugde stelt. Eene ins­tor­ting begraaft Ser­vais onder de pui­nen. Lucie wil niet aan den dood van Ser­vais geloo­ven, daar hij den ring draagt, die hem reeds een­maal het leven redde. Hij is niet dood. Hij leeft toch. In deze ver­blin­ding brengt zij hare nach­ten sla­pe­loos door. Gedu­rende den dag is zij op zoek naar haar man. Het toe­val wil dat in dezelfde streek een jong genee­sheer woont, Dr Fagnart, welke eene bij­zon­dere gelij­ke­nis heeft met Ser­vais. Lucie ont­moet de dok­ter en den­kende haar man terug­ge­von­den te heb­ben, werpt zij zich om zijn hals. Op aan­drin­gen van Mevrouw Del­port stemt de dok­ter toe haar te vol­gen. Eene diepe gene­gen­heid voor de jonge vrouw gevoe­lende tracht de dok­ter haar te doen vers­taan dat zij zich ver­gist. Wan­neer men de lij­ken der­ge­nen boven­haalt, die in het onge­val omge­ko­men waren, denkt de dok­ter het oogen­blik daar om Lucie van hare dwa­ling te gene­zen. Hij bes­luit haar bij het lijk van haren echt­ge­noot te bren­gen. Zij wil hem niet geloo­ven doch zal hem vol­gen naar de plaats waar de lij­ken gebracht zijn. Zij beziet het lijk van Ser­vais en daarna rich­ten hare blik­ken zich op den dok­ter. Nog twi­j­felt zij, tot­dat hare oogen zich ves­ti­gen op den ring. Een kreet.... en in het hart getrof­fen valt zij dood naast liet lijk van haren man.


Ver­bruik in het Pavil­joen van den Tuin

Gebruikt tij­dens de Poos in de Orink­za­len

Extra Gers­ten 1/2 0.30 Kof­fie, 1.10

Blonde » 0.45 Melk 0.90

Gro­seille, Gre­na­dine 1.10 — Limo­nade 0.60

Publieke Ver­too­nin­gen met Muziek

Zon­dag 4 Augus­tus, om 4 en 8 1/2 t. u. en Maan­dag 5 Augus­tus, om 8 1/2 t. u.

1. Sonaat. Fan­ta­zij voor Orgel Ch. Magner.

2. Katoen Nij­ve­rheid

3. Ben­ve­nuto Celini, Ope­ning­ss­tuk H. Ber­lioz.

4 HET GEHEIM VAN INGE­NIEUR BRAN­TING

Nieuw film­spel in 4 dee­len, met BRUNO DECARLI in de hoof­drol. — Ie en 2e deel

5. Mijn Moe­ders­praak P. Benoit.

6. Het geheim van Ing. Bran­ting

Bericht voor de Avond­ver­toonln­gen. — Om de muzie­kuit­voe­rin­gen niette sto­ren, zal het publiek dat de plaat­sen van het Gelijkv­loers bezet, alleen­lijk toe­gang heb­ben tot de Lava­to­rys en W. C. (voor dames en hee­ren) inge­richt in den Win­ter­tuin en in het Kof­fie­huis (toe­gang langs de Mar­me­ren Zaal).

Ver­bruik in het Pavil­joen van den Tuin

Gebruikt tij­dens de Poos in de Drink­za­len:

Extra Gers­ten 1/2 0.30 Blonde » 0.45

Kof­fie, 1.10

Melk 0.90

Gro­seille, Gre­na­dine 1.10— Limo­nade 0.60 j|

7 De Noo­dlot­tige Ring

Dra­ma­tisch film­spel in 4 dee­len, Tr(

Wanda Treu­mann en Théo Loos in de hoof­drol­len.

Ie en 2e deel.

8. Sex­tuor uit Lucie de Lam­mer­moor

Doni­zetti.

De Noo­dlot­tige Ring

3e en 4e deel.

BERICHT: Het is streng ver­bo­den plaat­sen voor te behou­den.

Om stoor­nis te belet­ten, zal tij­dens de avond* ver­too­nin­gen de uit­gang der Bene­den­plaat­sen langs den Tuin; die der Gaan­de­ri­jen langs de Sta­tie­plaats ges­chie­den.

L. W. Het bes­tuur voor­be­houdt zich het recht den spel­wi­j­zer te veran­de­ren.


Aans­taande Week:

[er gele­gen­heid van per­mis

ZON­DAG il AUGUS­TUS, om 4 en 8 1/2 Tore­nuur; MAAN­DAG 12 AUGUS­TUS, om 8 1/2 Tore­nuur; DON­DER­DAG i5 AUGUS­TUS (O. L.V. Hemel­vaart) om 4 en 81/2 Tore­nuur; BUI­TEN­GE­WONE VER­TOO­NIN­GEN

met

BIJ­ZON­DER PRO­GRAMMA

Eerste opvoe­rin­gen van

KOKETTE

Nieuw bli­js­pel in 4 dee­len, met HEODA VER­NON in de hoof­drol — GROOT LACH­SUCCES —

SGHEF­Ç­LiOeK HOla­JVlES

tegen

Wlla­la­lAM VOSS

Nieuw detek­tie­vens­pel in 4 dee­len

tij­dens de avond­ver­too­nin­gen

= Lyrische

Voor­drach­ten

door den H§er

Gus­taaf Cau­wen­berg

van den Konink­lij­ken Neder­land­schen Schouw­burg bege­leid door den Heer

KAREL CAN­DAEL

Toon­dich­ter.


Guillaume CAf­flPO

Kuns­than­del

Oude en heden­daagsche schil­de­ri­jen Adres en bij­zon­dere Kunst­ga­le­rij

Paro­chiaans­traat, 4

ANT­WER­PEN

Bes­ten­dige Ten­toons­tel­lin­gen: van 11 tot 6 ure Zaal Wij­nen, Meir, 47.

Gale­rie Lamo­ri­nière, Meir, 75 Zaal Buy Ie, Meir, 129.

Salon Campo, Leo­pold­straat, 51.

Schat­tin­gen, Waar­dee­rin­gen, Open­bare ver­koo­pin­gen, enz.

De per­so­nen welke oude of moderne schil­de­ri­jen wen­schen te ver­koo­pen beta­len com­mis­sie alleen inge­val van ver­koop.

Sctaoon­heid­sges­ticht

3, BOUR­LAS­TRAAT

SCHOON HE1D­SVER­PLE­QING en PRO­DUK­TEN voor de TINT, EN BUSTE — MANU­CURE. MAS­SAGE HAAR­VERF HENNÉ Model­len voor het nieuw Coif­fure

Lava Gebroe­ders

EUMAS­TINE

Schoon heid­sprodu kt

Ver­ze­kert op allen ouder­dom de volle ont­wik­ke­ling en vas­theid der

3, Bourla straat* 3

PAPIE­RHAN­DEL BOEK- en STEEN­DRUK­KE­RIJ, BOEK­BIN­DE­RIJ

3*1 B09­CH6­RI3

HOPLAKB ta, MTWII­FII

Bou­che­rie du Sud

Huis van ver­trou­wen. — Ges­ticht in 1884

/\. Cor­ne­lis­sen-jAerts

85, ZUI­DER­LEI, 85, /ANT­WER­PEN

Beste kwa­li­teit VLEESCH aan matige pri­j­zen

Stiai­cl­siexi •voor Zou­ten en IR. o o .keen

Men bes­telt ten huize

tfhe dagen ver­kri­jg­baar

VLEES­CH­BOUILLON aan 0.40 de liter

H» ’T GROOT -e-—I|ï ’T RIl­HIlt . .

Brou­we­ri­jen ARTOIS

Maga­zijn: - Depots van Ant­wer­pen - Bureel :

62, Vlaamsche Kaai, 62 | 25, Gij­ze­laarss­traat, 25

BOCK => PIL­SEN . FON­CÉE (Munich)

DUB­BEL GERS­TEN (Bavière) en B S T bij­zon­der tafel­bier j

in vaten en in fles­schen f

BOCK«PIL­SEN, in ver­bruik ALHIER


KIN­KHOEST VER­KOUD­HEID, VAL­LING

De hevig­ste aan­val­len van Kin­khoest of Sli­jm­hoest gene­zen bin­nen de veer­tien dagen met

Chris­tiana Bal­sem

en Siroop

Prijs: Reme­die com­pleetfr. 2.50

Groote Engelsche Apo­theek

Fal­con­plein 35 én Lange Koe­poorts­traat 24

ANT­WER­PEN

Ito (Hét­po­pole

gpoep­soise

N. M. van Ver­ze­ke­rin­gen ges­ticht in 1900 VRAAGT GOEDE AGEN­TEN voor hare nieuwe afdeellng

Kapi­ta­li­sa­tie

GEMAK­KE­LIJK WERK

HOOG COM­MIS­SIE­LOON

Ley sst raat 19

ANT­WER­PEN

GEMEENTE DEURNE

M ENSCH LIE­VEN DE KRING

VIER

Groote Open­lucht Concer­to’s

1 1 - 1 2 - 1 5 en 18 Augus­tus 1918

op het Hof ” TER RIVIE­REN ” (Ter­mi­nus tram­lijn n° 10)

ten voor­deele van TERIN­GLI­J­DERS, ZIE­KEN en INVA­LIE­DEN van den OOR­LOG met mede­wer­king der befaam­ste Artis­ten en Krin­gen.

- Waters­pe­len en andere aan­trek­ke­lij­khe­den -

INKOM 0,50 FR.

STOOM­VER­WERU EN BLEE­KE­RIJ

•ONS­TAN

lOO­FOH'JIS PCLI­KAAN­jîl RAAT. 108 FABRIE­KEN FABRIEKS­TRAAT. 34 ANT­WER­PEN

BJH>.*IZ£N IN STAD EN PRO­VIN­CIE

WEXA­J­VIEKC TA PU TKL O PP CRU -

Ver­tre­ku­ren der irei­nen ANT­WER­PEN-BRÜS­SEL 5.37 — 5.37 - 8.57 tore­nuur.

Ver­tre­ku­ren der trei­nen BRÜS­SEL-ANT­WER­PEN 5.58 — 12.18 - 5.43 tore­nuur. ïtsiïïïi nïï­fisïfïïi iiiüiïïii nnf­jiïti

Groote Stoom­kof­fie­bran­de­rij

BRAS1­LIANA

Edouard PHI­LIPS, Kam­mens­traat 39, Ant­wer­pen

Spe­cia­li­teit van fijne kof­fies. Leve­raar van ver­schei­dene Music-Hall Bij­zon­dere voor­waar­den voor Schouw­bur­gen, enz.

DUCHEYNE Eier­markt, 35,

ANT­WER­PEN

Bor­duur­wer­ken en lee­ke­ninpn op kiee­de­ren en Bloe­zen.

— Damen-N ieu­wi­ghe­den — POINTS Cla­TIRS KAN­TEN


Il II

RINEAA ZOO­LO­GIE

Aans­taande Week:

TER GELE­GEN­HEID VAN KER­MIS

op Zon­dag 11 Augus­tus, om 4 en 8 1/2 tore­nuur Maan­dag 12 Augus­tus, om 8 1/2 tore­nuur Don­der­dag 15 Aug. (O.​L.​V.​Hemelvaart)om 4en 81/2 t.u. Bui­ten­ge­wone Ver­too­nin­gen

met bij­zon­der Pro­gramma EERSTE OPVOE­RIN­GEN VAN

KOKETTE

nieuw bli­js­pel in 4 d.,met Hed­da­Ver­non in de hoof­drol

Groot Lach­succes Groot Lach­succes

Sher­lock Holmes tegen William Voss

Nieuw detek­tie­vens­pel in 4 dee­len.

Tij­dens de Avond­ver­too­nin­gen

* Lyrische Voor­drach­ten -

door den heer GUS­TAAF CAU­WEN­BERG

van den Konink­lij­ken Neder­land­schen Schouw­burg bege­leid door den heer KAREL CAN­DAEL Toon­dich­ter.

|an Bou­cher«. — Z. N. 34423 - 1-8-18