Programme from 28 May 1916



Booklet

Bron: FelixArchief nr. 1968#921

This text has been generated automatically on the basis of scanned pages, using OCR software. Because of the historical typefaces used in the programme booklets, the output is not flawless.

Show the facsimiles of this programme booklet


Konin­klijke (ÏÏQQtsçhap­pij Oon öiep­kande

CON­CEPT H CIN­EMA

PR06RH]VIMH der PutolieKe Ver­feoonin­gen

RO6RHMM6 des Peprésen­fe­abions Publiques


TAV­ERNE HOL­STERS

(an­cien local du PAON ROYAL)

25 Place de la Gare 25 — jAn­vers

CON­SOM­MA­TIONS de Ier CHOIX

Spécialité de Gueuze-Lam­bic à 35 cen­times la 1/2 bouteille

Bock Artoi* le 1/4 20 c., le 1/2 30 c. Café fil­tre extra (Spécialité) 30 c.

Stout 30 cen­times le verre Orge dou­ble 30 c-, la 1/2 bouteille

Sand­wich divers 40 cen­times

vr~vr K

Email­leries * paie­neeries

— AN­VER­SOISES —

OF­FER­GELD Frères

22 rue des Es­crimeurs 2 2

PORCE­LAINES, FAIENCES CRISTAUX, VER­RERIES EMAIL, etc.

FOUR­NI­TURES POUR

l’EbBC­TRICITÉ

Dépôt de la

Jin&sor­vengoîd

jKom­mu­niek­leed­eren

DE PRET-VAN DEN BERGH

52 Diepes­traat 54

4 Droguerie J. BRAECK­MANS

Drogueries 24, Place de la Gare, 24 Couleurs <3 Pro­duits chim­iques Téléphone 7383 Ver­nis, etc.

Toutes four­ni­tures et Travaux Pho­tographiques

Pro­jec­tion — Cinématogra­phie -

' etc. etc.

Lanternes Mag­iques

Mai­son ex­is­tant depuis 20 ans, Av­enue de Keyser, 54.

BfOEKT MET Salle de Ventes

ßad­huis h pooi­i­ion WÄRRIX

204, Dambrugges­traat, ANTWER­PEN i, Rue Tern­inck, i (coin rue de l’Es­planade) "

Een der schoonste en mod­ern­ste bad-in­richtin­gen met cen­trale ver­warm­ing der plaats, met Pour la vente de Mo­biliers, Tableaux, Ob­jets d’art

27 Ka­bi­enen etc. etc.

Des zomers open van 7 uren 's mor­gens tot 8 uren ’s avonds des win­ters van 8 uren adressez-vous à la Salle Marnlx AVANCES DE FONDS

’s mor­gens tot 7 uren ’s avonds Zon- en Feestda­gen ges­loten om 12 uren. Prijs 0.60 fr. — Per abon. 0.50 fr. EX­PER­TISES

Di­rec­tion: J.B. LAM­BRECHTS

90 TABLEAUX

à ven­dre à toute offre ac­cept­able

Al­lo­ca­tion de 5 0/0 à une œuvre char­i­ta­ble au gré de l’acheteur.

HU­BERT BLOM, Longue rue Neuve 74

In­sti­tut de Beauté, 3, rue­Bouria

Manu­cure

SOINS & PRO­DUITS pour l’em­bel­lisse­ment du Teint, du Buste et des Mains. — Cures, An­tiri­des, Mas­sage, Tein­ture Henné. Pos­tiches pour la nou­velle Coif­fure. ON­DU­LA­TIONS ABON­NEMENT

LAVA FRÈRES


Thérèse Raquin

Theresa, wees van een kapitein, werd in eene kleine provin­ci­es­tad bij eene tante opgevoed.

Een liet meisje gewor­den, geeft zij toe aan den aan­drang harer tante en huwt Pieter, haar neef, een man zoo arm aan geest als aan gezond­heid. Zelden ont­moette men een zoo ver­schil­lend paar als dit: Theresa, een vroolijk, ver­standig en net meisje, en Pieter, schier een kind nog.

Pieter stelt voor een kleine han­del over te nemen in de naburige stad, en wel­dra zien we Theresa en haar schoon­moeder in hun winkeltje, ter­wijl Pieter een be­di­en­ing in een bu­reel aan­neemt. De ver­gaderin­gen van den Don­derdag avond, wan­neer Pieter’s vrien­den komen praten en kaart spe­len, vor­men het eenige verzet in het kleine huishouden, en Theresa verveelt zich dan ook om ter meest.

Lau­rent, een groote schoone man, studeert in de rechten, en daar de studiën hem niet toelachten doet hij aan schilderen. On­gelukkiglijk kan men niet leven met schilderen alleen, en onze schoone jon­gen is dus ver­plicht een be­di­en­ing te aan­veer­den in een bu­reel. Zek­eren dag ont­moet hij zijn stadgenoot Pieter, die, ten zeer­ste ver­heugd, hem ten zi­j­nent nood­igt. Lau­rent, immer vroolijk en geestig, brengt wat leven in het een­tonige leven van Theresa. Hij schildert een portret van Pieter, en Theresa maakt de vergelijk­ing tuss­chen de twee man­nen. Die schoone kerel bekoort haar en wel­dra geeft ze aan zijn aan­drin­gen toe. De nieuwe vriend wordt de geliefde van Theresa, en hunne min­nesamenkom­sten wor­den tal­rijker. De bu­reeluren van Pieter zijn dezelfde als die van Lau­rent, en deze is dik­wi­jls op het werk afwezig, tot hij zek­eren dag van zijn baas een brief ont­vangt hem ver­wit­ti­gend dat, zoo hij nog eens achterbli­jft, hij zal afgedankt wor­den; de gelief­den zien echter in dit feit een werk van Pieter, die aldus hunne samenkom­sten wil ver­hin­deren.

Lau­rent zoekt dan naar een mid­del om Theresa vrij te maken, en een ver­schrikke­lijk on­twerp ontstaat in zijn brein. Ter­wijl zij gedrieën wan­de­len, deelt Lau­rent zijn on­twerp mede aan Theresa, die eerst weigert, doch ein­delijk toegeeft.

« Laat ons een bootje huren! » stelt Lau­rent voor, en Pieter is gelukkig en dra varen zij uit voor een wan­del­ing op ’t meer.

’s An­deren­daags ’s mor­gens leest men in de bladen het vol­gende ar­tikel: «... Door een ver­keerde be­weg­ing viel M. Pieter R. in ’t water en ver­dronk, on­danks de pogin­gen van zijn vriend die slechts mevrouw R. kon red­den. »

De moeder van Theresa, Theresa zelve en Lau­rent be­treuren de dood van Pieter, maar de vriend is ver­dronken... en de hin­der­nis is uit den weg geruimd. Doch de mis­daad biljft als een kloof tuss­chen Theresa en Lau­rent zich ver­too­nen, en al de liefkozin­gen gelukken er niet in de ver­schrikke­lijke herin­ner­ing uit te wiss­chen. Zij ver­haas­ten den dag van hun huwelijk, om de drukking hun­ner mis­daad niet langer alleen te dra­gen... maar de kwellin­gen houden niet op. Al de schilder­i­jen van Lau­rent dra­gen immer de beel­te­nis van Pieter, ’t Is af­gri­jselijk! De wroeg­ing, de martel­ing, zelfs des nachts; en zek­eren nacht hoort de oude moeder kreten in de kamer harer kinderen... gaat er bin­nen en hoort hunne wed­erz­i­jd­sche beschu’ ' Tin­gen.

geafraal Wis­selka­n­toor 50, Min­der­broed­er­srui, 50 ANTWER­PEN Bi­ihuis: 24, Brugstraat 24, Rosendaal HOL­LAND Koopt: CouP°ns> Vreemd geld, Fond­sen, tegen de hoog­ste pri­jzen. Alle in­lichtin­gen gratis.

Guil­laume CAMPO

Tableaux

de pre­mier ordre Rue du Paroissien n° 4 AN­VERS

Bsreau de Change Centrât 50, Canal des Récol­lets, 50 AN­VERS Suc­cur­sale: Brugstraat. 24, Roosendaal HOL­LANDE Achète: Coupons, Mon­naies Étrangères, Fonds Publics aux­plus hauts prix. Tous ren­seigne­ments gratis.

I Gn­tre­prise Générale d’Æmeuble­ment |

! Guill. êtf AEfiE|ï~(?RETSj!

23, Rue de la Com­mune, 23

Ch. Block­huys & Zoon

GliflZEfH­H­flKER Ep KUN­ST­GI­iflSRAI­HEJI

Jus­ti­cies­traat - 77 - Antwer­pen


Vau schrik wordt de arme moeder door lamheid ges­la­gen en kan niet meer spreken. Toch wil de arme'oud­er­linge haar geheim aan haar vrien­den ken­baar maken; met teekens op de tafel zoekt zij hun haar geheim te verk­laren. Maar een nieuwe aan­val ver­lamt haar de lede­maten. Haar blikken stralen vol haat op de echtelin­gen; nie­mand, buiten dezen, vat de be­teeke­nis dier blikken.

Door wroeg­ing gek­weld, en vol schrik te wor­den ver­raden, voe­len de echtelin­gen dra geen liefde, doch nog slechts haat voor mekaar, en zoeken ze bei­den zich van mekaar te ont­maken. En op een avond gri­jpt Theresa een groot keuken­mes, bergt het op haar hart om er­mede in de slaap­kamer te tre­den. Maar, door de eetkamer gaande, be­merkt zij Lau­rent die vergif in haar drank giet, en het mes weg­w­er­pend gri­jpt zij het glas, en drinkt.

Niet meer we­tend wat hij ver­richt, gri­jpt Lau­rent ook den drank en ledigt het glas in­eens.

Het vergift werkt dadelijk, en de schuldigen ster­ven aan de voeten der stomme', wier oogen glin­steren van ge­noe­gen.

Haar Verleden

De oude her­tog de Craon leefde een­zaam en afgetrokken in het slot zi­jner vooroud­ers, ten prooi aan een diepe wroeg­ing. Alleen sji­jri vertrouwel­ing, M. De­rigny, kende zijn verleden. Zek­eren dag verneemt de her­tog dat zijne vrouw na hun echtschei­d­ing met haar kind naar Amerika vertrok, on­der­weg stierf en dat het kind doör de open­bare lief­dadigheid werd opgenomen, on­bek­end. Het meisje is te New-York danseres gewor­den onder don naam van Yvette Ri­cordi.

Hij zendt De­rigny op zoek naar Amerika. Deze deelt Yvette haar hooge ge­boorte mede. en zegt haar dat haar vader haar verwacht. Hij gelukt erin Yvette te over­tu­igen en nadat zij Otto Ke­movitch, een rijk man die haar met zijn liefde­v­erk­larin­gen lastig' valt, wegge­zon­den heeft, scheept zij in naar Frankrijk, na aan Otto haar vertrek te hebben geschreven.

Otto, die rade­loos is en Yvette ten zeer­ste be­mint, zoekt haar overal op.​Intuss­chen kwam zij bij haar vader aan, die haar met open armen ont­vangt. Zij wordt to­ev­ertrouwd aan de goede zor­gen eener vriendin des huizes, die een zoon heeft, Jean d’Armoy, die wel­dra ver­liefd is op Yvette, en door haar wederbe­mind wordt. Na hun verlov­ing sterft de vader.

Drie dagen voor het huwelijk ver­schi­jnt Otto. Hij bedreigt Yvette haar verleden aan haar omgev­ing ken­baar te maken zoo zij zijn liefde niet beant­wo­ordt. Vol angst, wordt Yvette door die bedreig­ing zoozeer getrof­fen dat ze zin­neloos wordt. Jean heeft echter alles ver­nomen, en daagt Otto tot een tweegevecht uit, dat echter door Mevr. d’Arnoy ver­hin­derd wordt.

En zek­eren dag wordt Yvette, op bevel van een dok­ter, als ’t ware in haar vroeger mid­den ver­plaatst. Danser­essen zwev.​en ron­dom haar, en de muziek waarop zij vroeger danste weerklinkt en wekt de herin­ner­ing bij haar terug op. Zij komt tot het be­wustz­ijn terug, en Yvette is gered; kor­ten tijd na­dien mogen de beide ver­lief­den, zich in hun geluk ver­heugen.

BELGO-AMER­I­CAN STORES "BEL­GICA,,

MELK­ERIJ van het ROOD KRUIS

79, KLAP­DORP, 79 CRÈME BOTER fr. 1.15 het pak van 1/4 kilo.

NU­TRI­CIA, melk in poeder, gewaar­borgd niet afge­roomd. Aan­bev­olen voor Komiteiten, Café- & Hotel­houd­ers, enz.

Vraagt overal: PRES­I­DENT ZEEP­POEDER

de beste der Zeep­poed­ers. — Gewaar­borgd on­schadelijk.

Alle soorten Eet­waren en Zeepen

verkri­jg­baar aan de goed­koop­ste pri­jzen.

3?r ij s vernein ci. eir­ixiçj 'voor "W”inis;els

ÉCOLE SPÉCIALE

19, RUE HOU­BLON­NIERE, /\nVers

FRANÇAIS, FRAN­SCH

OU ANGLAIS, Of EN­GELSCH

OU ES­PAG­NOL, Of SPAAN­SCH

OU ALLE­MAND, of DUITSCH

OU DACTY­LO­GRA­PHIE, Of MACHIEN­SCHRIFT

OU COMPT­ABILITÉ, of BOEKHOUDEN

5 francs par mois.

(2 leçons par se­maine).

5 franks per maand (2 lessen per week).

ANGLAIS et Steno-Dacty­lo­gra­phie: 15 francs par mois. (10 leçons par se­maine) Compt­abilité, Anglais et Dacty­lo­gra­phie: 15 frs. par mois (10 leçons par se­maine)

PATIS­SERIE - CON­FIS­ERIE

Av­enue de Keyser, 82, An­vers Four­nisseur des prin­ci­paux Cinémas et Restau­rants Mai­son dp lr ordre. — On porte à domi­cile.


Ge­bruikt ti­j­dens de Poos in de Drinkzalen!

Extra Ger­sten 1/2 0.20 Blonde » 0.30

Koffie, Melk 0.30 Limon­ade 0.30

Enz.

PRO­GRAMMA

DER

Pub­lieke Ver­toonin­gen met Muziek

van Zondag 28 Mei, om 4 en 8 1/2 torenu­ur1 Maandag 29 Mei en Don­derdag 1 Juni, om 8 12 torenuur

1. Bruiloft­sklokken, voor Orgel A. Reuch­sel

Rome

Een drama in de lucht

Mignon, bloem­lez­ing A. Thomas

Léonce en de Goud­vis­chjes, tooneel­spel

Bre­ton­sehe Kusten

Harlek­i­j­nen­spel, pizzi­cati L- Gar­nie

Haar Verleden, =»

8. Thérèse Raquin, drama in 3 dee­len

Naar het gelijk­namig boek van Emile ZOLA.

Bericht voor de Avond­ver­toonin­gen. — Om de muziekuitvo­erin­gen niet te storen, zal het pub­liek dat de plaat­sen van het Gelijkvlo­ers bezet, alleen­lijk toe­gang hebben tot de Lava­to­rys en W. C. (voor dames en heeren) in­gericht in den Win­ter­tuin en in het Koffiehuis (toe­gang langs de Marmeren Zaal).

’s Avonds: 10 minuten poos tuss­chen num­mers 8 en 9.

AANKOMST VAN

STROOIEN HOE­DEN

Laat­ste Nieuwighe­den van af 3.60fr-CHAPEL­LERIE CEN­TRALE

H. Van den Ker­ck­hove­Taa Eynde, Dambrngges­traat 22.

I Pen­dant l’En­traete dégustez au Buf­fet du Gafé: |

j| Orge Extra 1/2 0.20 | Café, Lait 0.30

Blonde » 0.30 ! Limon­ade 0.30

I Etc.

Lujt

PRO­GRAMME

DES

Représen­ta­tions publiques avec au­di­tions mu­si­cales

du Di­manche 28 mai à 4 et à 8 1 /2 h. (de la tour) Lundi 29 mai et Jeudi 1 juin à S 1/2 h. (delà tour)

1. Car­il­lon nup­tial, pour Orgue A. Reuch­sel

Rome

2. Un drame de l’air

3. Mignon, sélec­tion A. Thomas

4. Léonce et les Pois­sons routes, comédie

5. Les côtes de Bre­tagnè

6. Ar­le­quinade, pizzi­cati L. Ganne

„ Qr.n p„ccx comédie dra­ma­tique

7. oon ra.​se, en j pro­logue ef 2 actes

8. Thérèse faquin, drame en 3 par­ties

d’après le livre d’EMii.E ZOLA.

Avis pour les Représen­ta­tions du Soir. —Afin (le ne pas déranger let au­di­tions mu­si­cales, le pub­lic oc­cu­pant les places du Rez-de-chaussée aur» ex­clu­sive­ment accès aux Lava­to­ries et IV. C. (pour Dames et Messieurs) in­stallés au Jardin d'hiver et au Café (accès par la Salle des Mar­bres).

Le soir: Pause de 10 min­utes entre les nos 8 et 9.

CHAUS­SURES MOD­ERNES

Ital­ien

Es­pag­nol

Alle­mand

Compt­abilité

Sténo­gra­phie

v* Venue Plan­tin (Ouest)

1 par se­maine Dacty­lo­gra­phie. 15 frs. par mois

/ (10 leçons par se­maine)


I DE BEUKE­liflER’s Fab­rieken j

Bis­cuits en Choco­lade

I 3ST_ "V. n t w- erpen

I slaan het rekord over heel het Vaste­land. Geen enkele firma kan I met haar wediev­eren, noch in de uit­ge­brei­d­heid, noch inde « veelvuldigheid, noch in de vol­maak­theid harer in­richtin­gen.

< De De Beuke­laer’s Fab­rieken komen ook vooraan wat be­treft:

I de ontzaggelijke vnort­brengst van Bis­cuits, Choco­lade, Ca­cao- 1 S poeder, Karamellen, Hop­jes en an­dere aller­fi­jn­ste genotsmid- 1 I delen en lekkerni­jen.

€ Al de Pro­duk­ten der De Beuke­laer’s Fab­rieken wor­den wijd | æ en zijd geprezen. »

9. Ari­etta-Wals, uit « Romeo en Julia » Ch. Gounod

10. De Witte Muis, tooneel­spel

ZONDAG en MAANDAG, 4 en 5 JUNI: voor de lste maal te Antwer­pen: POOL­JACHTEN of Avon­turen der Pooltochten in­gericht door het Carnegie-Mu­seum van Pitts­burg (Amerika).

> In­druk­wekkende film in 4 dee­len.

ZONDAG en MAANDAG, 11 en 1 2 JUNI (Sinksen): 2 namid­dag- en 2 avond­ver­toonin­gen, telkens om 4 en 8 1/2 torenuur: EVA: groote kun­st­film in 4 dee­len, der « Gouden Reeks » met de beroemde Henny Porten in de hoof­drol.

De per­so­nen welke ti­j­dens de Sinksenda­gen de namid­dagver­toonin­gen bi­j­wo­nen, zullen na afloop ervan vri­jen toe­gang tot den Dier­en­tuin hebben.

L. W. Gezien de huidige om­standighe­den voor­be­houd u,

mIN

bestuur zich het recht het pro­gramma iiAs.​bpm

I täUf­cOcN

1 Laat­ste Nieuwighe­den van af 3.60fr CHAPEL­LERIE CEN­TRALE

B. Van den Ker­ck­hove-Vaa Eynde, Dambrngges­traat 22.

Extra Zeep­poeder lie meilleur des Savons

overtreft alle an­dere merken

In ’t Groot bij:

en poudre sur­passe toutes les autres mar­ques

En gros chez:

I CON­STANT FLO­REN

Fab­rieken LANGE WINKEL­STRAAT, 11-15 en STI­JFS EL­STRA AT 8-10, Antw.

Bn­ree­len:

Antwer­pen: STI­JF­SEL­STRAAT, 12 Brus­sel: de Brouckère-Plaats, 46.

Fab­riques: S

Longue Rue de la BOU­TIQUE 11-15 | et RUE DE L’AMI­DON 8-10, An­vers I Bu­reaux: a

An­vers: RUE DE L'AMI­DON, 12 »

Brux­elles: Place de Brouckère, 46 |

9. Ari­ette-Valse, de « Roméo et Juli­ette » Ch. Gounod

io. La Souris blanche, comédie

DI­MANCHE 4 et LUNDI 5 JUIN: pour la 1" fois à An­vers:

CHAS­SES PO­LAIRES ou Aven­tures de l’Expédi­tion or­ga­nisée par le Musée Carnégie de Pitts­burg (Amérique).

Film sen­sa­tione! en 4 par­ties.

Pen­tecôte: Di­manche 1 1 et Lundi 12 Juin, deux matinées à 4 hs de la tour et deux soirées à 8 12 lu de la tour. EVE: grand film d’art en 4 par­ties, de la « Série d’Or » avec la célèbre ac­trice Henny Porten dans le rôle prin­ci­pal.

•Le per­son­nes as­sis­tant aux matinées des jours de Pen­tecôte, seront ad­mises gra­tu­ite­ment au Jardin Zooiogique après le spec­ta­cle.

M -P vu les cir­con­stances actuelles, la di­rec­tion se réserve Ital­ien

Es­pag­nol

-goer le pro­gramme.

Alle­mand

Compt­abilité

Sténo­gra­phie

Dacty­lo­gra­phie

I par se­maine Dacty­lo­gra­phie.

! 15 frs. par mois

1 (10 leçons par se­maine)


Thérèse Raquin

Thérèse, or­phe­line d’un cap­i­taine, est élevée chez sa tante, habi­tant une pe­tite ville de province.

De­v­enue une char­mante jeune fille, elle cède aux in­stances de sa tante et épouse Pierre, son cousin, un homme aussi faible d’es­prit que de santé. Rarement on ren­con­tra un cou­ple 'plus différent que celui-ci. Thérèse, une jeune fille gaie, in­tel­li­gente et jolie, et Pierre, presqu’un en­fant en­core.

Pierre pro­pose de repren­dre un petit com­merce dans la ville voi­sine, et bientôt nous voyons Thérèse et sa belle-mère in­stallées dans leur petit com­merce, tan­dis que Pierré ac­cepte un em­ploi dans un bu­reau. Les réunions des jeudis soirs, où les amis de Pierre vi­en­nent tailler une pe­tite causette et jouer aux cartes, fox -ment la seule dis­trac­tion dans le petit ménage, et Thérèse s’en­nuie à qui mieux-mieux.

Lau­rent, un beau grand gas, étudie les droits, et comme les études ne lui avaient été souri­antes, il s’adonna à la pein­ture. Mal­heureuse­ment on ne peut guère se nour­rir rien qu’en faisant de la pein­ture, et notre beau garçon est obligé d’ac­cepter un poste dans un bu­reau. Il ren­con­tre un jour son com­pa­tri­ote Pierre, qui tout heureux l’in­tro­duit dans la famille. Lau­rent, tou­jours gai et jovial, ap­porte un peu de vie dans l’uni­for­mité de la vie de Thérèse. Il peint un por­trait de Pierre, et Thérèse a l’occa-

Moed­ers! Moed­ers!!

Tegen alle ziek­ten voort­sprui­tende uit laat of slecht uitkomen der Tanden bij kleine Kinderen, zooals: slapeloosheid, brand, zenuwachtigheid, buikpijn, zuur, hoest, af­gang, stu­ipen, enz., bestaat nu een on­feil­baar ge­neesmid­del die U vele slapelooze nachten sparen zal en dit is TAND­SIROOP AN­TI­DO­LOR

van den Tand­meester apotheker V1N­CART. Prijs: fr. 1.60 de flesch. Opgepast voor cle N amaak­sels

Cèï,0te j&ptïïk-Brogerîj VIEÏC&.RT

Huis ges­ticht in 1889 Mon tignyst raat, 113-115, Antwer­pen (Recht over het Zwem­dok). Zon- en feestda­gen den gan­schen dag open.

\ M 7*1 SON y E kstjuit hoe­den

4 Laat­ste Nieuwighe­den van af 3.60fr

fl. Van den Ker­ck­hove-Yaa Eynda, Dambrngges­traat 22.

LAN­GUAGES

ECOliE SPÉCIALE DES LANGUES VI­VANTES

MEIR 41. coin Loi­igue rue des Claires

1° Français 2° Anglais 3° Es­pag­nol 4° Ital­ien

5° Alle­mand etc.​etc.

6° Com­merce 7° Compt­abilité 8° Sténo 9° Dactylo

Ren­seigne­ments et leçon d’essai gra­tu­its, 41, MEIR

ÉCOLE ANGLAISE fondée en Jan­vier 1915

58, rue du Bien-Etre (Palais de Jus­tice.)

Français Cours Ac­cu­mu­lat­ifs.

Anglais 5 fr. par mois 1° Anglais et Sténo Dactylo

Ital­ien I 2° Compt­abilité, Anglais et

Es­pag­nol 2 leçons Dacty­lo­gra­phie.

Alle­mand 3° Cal­culs, Alle­mand et

Compt­abilité | par se­maine Dacty­lo­gra­phie.

Sténo­gra­phie | 15 frs. par mois

Dacty­lo­gra­phie 1 (10 leçons par se­maine)

1° Leçons Privées g x

! pour Dames ou Messieurs w

2° Classes Spéciales £ P

à UN fr. par leçon £ z


sion de com­parer les deux hommes. Ce beau gail­lard lui plaît, et bientôt elle cède aux in­stances de Lau­rent. Le nou­vel ami de­vient l’amant de Thérèse, et les ren­con­tres amoureuses de­vi­en­nent fréquentes. Les heures de bu­reau de Pierre étant les mêmes que celles de Lau­rent, celui-ci est sou­vent ab­sent à la be­sogne, jusqu’à ce qu’un jour il reçoit une let­tre de son pa­tron lui dis­ant que s’il man­quait en­core une fois", il serait ren­voyé du bu­reau, et après lec­ture ils com­pren­nent que c’est un ob­sta­cle que Pierre leur a tendu.

Lau­rent cherche* un moyen de ren­dre la lib­erté à Thérèse, et une idée hor­ri­ble lui passe par la tête. Au cours d’une prom­e­nade à eux trois, Lau­rent fait part de ses pro­jets à Thérèse, qui refuse d’abord et puis ac­cepte.

» Nous louerons une bar­quette! » pro­pose Lau­rent, et Pierre est heureux comme un en­fant. Et voilà les trois amis qui par­lent pour une prom­e­nade sur le lac...

...​Le lende­main matin, les jour­naux pub­lient l’ar­ti­cle suiv­ant: » Par un mou­ve­ment mal­adroit, Mon­sieur Pierre R... fit chavirer la bar­quette, et se noya, malgré tous les ef­forts de son ami qui ne parvint qu’à sauver madame R... »

La mère de Thérèse, Thérèse elle-même et Lau­rent pleurent la mort de Pierre, mais l’ami est noyé... et l’ob­sta­cle sup­primé. Le crime est là comme un gouf­fre entre Thérèse et Lau­rent, et toutes les ten­dresses ne parvi­en­nent pas à éloigner les vi­sions hor­ri­bles. Ils avan­cent la date de leur mariage, pour ne* plus de­voir sup­porter seuls le poids de leur crime... mais les vi­sions né'dis­parais­sent pas. Tous les tableaux de Pierre por­tent tou­jours ses traits.-C’est ter­ri­ble! Les re­mords, les tor­tures, même la nuit; et une

ÈÂàMâ&ààÈ

Het Huis van

YS­RHUX­BIEGBK Ed. Van Reeth

138, Na­tien­alestraat

ANTWER­PEN

heeft de eer te berichten aan het pub­liek, getrof­fen door de oor­logs­ge­beurtenis­sen, dat het beschikt over mag­a­z­i­j­nen gezegd «Garde-Meubles» en dat het zich aan­beveelt in zijne wel­wil­lende aan­dacht. Al de zaken zullen afge­han­deld wor­den aan de pri­jzen en voor­waar­den van het Syn­dikaat der Ver­huiz­ers.

Ver­huizin­gen voor de stad, de provin­cie en het buiten­land. Telegram-adres «Con­ti­nent» Tele­foon 4701.

Lra (Détpopole

0nüep­soise

Slé A™ d’As­sur­ances fondée en 1900 DE­MANDE de BONS AGENTS

pour sa nou­velle branche

CAP­I­TAL­I­SA­TION

TRA­VAIL FACILE COM­MIS­SION IM­POR­TANTE

Rue Leys 19

AN­VERS

SPE­CIALITEITEN der Ver­maarde Volks-Apotheek

J. DE PRAETER

Lge­BEELDEKENSSTRAAT

ANTWER­PEN

SPEEN

50 o/o der men­schen sukke­len tegen­wo­ordig niet liet Speen, onu­it­staan­bare jeukin­gen.steek­ten, pi­jn­lijke ont­last­ing, on­rust­wekkend bloed­ver­lies maken het leven der pi­jn­li­jders on­dragelijk en belet­ten allen ar­beid, nachtrust en lev­ens­bli­jheid.

Wij berei­den een on­feil­baar en af­doend mid­del:

Speen­zetstopp­pen J. De Praeter

proe­fondervin­d­inglijk het doel­matig­ste. Stilt on­mid­del­lijk alle pi­j­nen, ontsmet en ge­neest de geber­sten aders die het speen ver­wekken in den en­del­darm eu zelfs tot buiten en rond den aars; doet het bloed­ver­lies ophouden.

Prijs: 1,50 fr. de doos.

Kinema Zo­olo­gie

Zondag 4 Juni

om 4 en 8 1/2 torenuur

en Maandag 5 Juni

om 8 1/2 torenuur

Pool­jachten

in 4 dee­len

Vis­chhan­del DAGELIJKS ver­seil

‘NO­ORDZEE alle soorten V1S C H

t)r 12

Korte Gasthuis­straat

Oesters - Gar­naal

Groote keus fi­jn­ste

HARIN­GEN


nuit, la vieille mère en­ten­dant des cris, se précip­ite dans la cham­bre de ses en­fants... et en­tend leurs ac­cu­sa­tions mutuelles.

De sai­sisse­ment, la pau­vre mère est frappée d’apoplexie et perd l’usage de la pa­role. Par suite de sa paralysie, la pau­vre vieille ne peut faire part de ses se­crets à ses amis. Elle es­saie de leur faire com­pren­dre par des signes qu’elle trace sur la table. Mais une nou­velle at­taque lui paral­yse les mem­bres. De temps en temps, ses yeux lan­cent des re­gards de haine sur les deux époux... mais per­sonne, sauf eux, ne com­prend ce re­gard.

Tor­turés par le resrords et la crainte de se voir trahis, l’amour des deux je­unes gens s’est trans­formé en haine, et l’un cherche de se débar­rasser de l’autre. Et un soir, Thérèse saisit un grand coute­las de cui­sine, le cache dans son cor­sage pour le porter dans la cham­bre à coucher. Mais en pas­sant par la salle à manger, elle aperçoit son futur époux qui verse un poi­son dans son breuvage; elle laisse tomber le couteau, saisit le verre et boit.

Lau­rent lui aussi prend le verre et le vide d’un, traint.

Le poi­son fait son effet, et les deux coupables ex­pirent aux pieds de la muette, dont les yeux ex­pri­ment plaisir et sat­is­fac­tion.

Son Passé

Le vieux duc de Craon vit seul et soli­taire dans le château de ses ancêtres, en proie à un pro­fond re­mords. Seul son homme de con­fi­ance,- M. De­rigny, connaît son passé. Cer­tain jour, le duc ap­prend que sa femme, après leur di­vorce, a gagné l'Amérique avec sa fille, qu’elle mou­rut en route et que sa fille fut re­cueil­lie par la bi­en­fai­sance publique comme en­fant trouvée. La jeune fille est actuelle­ment danseuse à New-York et porte le nom d’Yvette Ri­cordi.

Le duc en­voie M. De­rigny en Amérique. Celui-ci com­mu­nique à Yvette le se­cret de sa nais­sance, et lui dit que son père l’at­tend. Il réussit à con­va­in­cre la jeune fille de le suivre en France, et ils s’em­bar­quent après qu’Yvette a écrit, son départ à Otto Ker-novitch, homme riche qui la pour­suit de ses décla­ra­tions d’amour et qu’elle n’aime pas.

Otto, déçu pro­fondément par cette nou­velle, la recherche partout. En­tretemps Yvette est arrivée, chez son père, heureux de la revoir. Il in­vite une an­ci­enne amie de 1a. mai­son, Mme d’Ar-moy, à l’in­tro­duire dans le monde; cette dame a un fils, Jean, qui s’éprend d’Yvette, et en est aimé; les je­unes gens sont fiancés lorsqu’un beau jour le duc meurt.

Trois jours avant le mariage, paraît à l’im­pro­viste Otto Ker-novitch, qui men­ace Yvette de faire connaître son passé à son en­tourage si elle ne veut pas l’aimer. La jeune fille, affolée et vive­ment im­pres­sionnée par cette men­ace, de­vient folle. Mais Jean a tout ap­pris. Il provoque Otto en un duel qui est empêché par Mme d’Armoy, et Otto part.

Et cer­tain jour, sur l’ordre d’un doc­teur, Yvette est soudaine­ment re­placée dans son an­cien mi­lieu. De je­unes danseuses évolu­ent au­tour ri’ell° en de gra­cieux mou­ve­ments, la musique fa­vorite d’Yvette-résonne, et la jeune fille, réveillée par cette vi­sion du nasse, renaît à la. vie. Quelque temps après, les je­unes gens sont unis et heureux.

F. N OPPE-BHÏÏSSE­LAIR S

Boulan­gerie de Luxe Chaussée cLe MaDnes 16, An­vers

JJiplôir- de grand prix, Ex­po­si­tion In­ter­na­tionale An­vers içn.


#3 Äux Forges de Yul­cain €f* |

ÄflisQN L. Ver­sTre'pen-eli­aeiTs i

FL. VER­STREPEN, Suce. I

Foy­ers E. M. JAARSMA

Agence ex­clu­sive Se méfier des im­i­ta­tions

Calorifères MUS­GRAVE.

Cuisinières Emaillées y

et Pôeles Qodin ï

In­stal­la­tions complètes de cuisinières

FAB­RIQUE DE FOUR­RURES SPÉCIALITÉ DE PALE­TOTS ET ÉTOLES

1Ü1!M WÛM RBÎU

MAI­SON FERMÉE

RÉPA­RA­TIONS

J trans­for­ma­tions xue de la Province, 33

\ CON­SER­VA­TION AN­VERS

fj Téléphone 2709

Cinéma Zo­olo­gie

Di­manche 4 juin

et Lundi 5 juin

Chas­ses Po­laires

en 4 par­ties

ZIKS voor Dakee

PLAT­FORME­Nen­GOTEN

wordt zeer­vo­ordeelig ver­van­gen door de

9B­W­daeakk'!ng9de ” PLAS­TIQUE”

Walerdicht­maken onder waar­borg van alle GLAS­DAKEN, KOE­PELS, BROEIKASSEN.

- M ON OLITHE - T±r„,

Plst­tedaken, gewaarb. on­ver­sli­jt­baar. Car­ton bitumé, As­phalt­pa­pier Dakvilt, enz. enz. Roest­werende Metaalver­wen, Wa­ter­ver­wen voor Buiten-en Bin­nen­werk

Kelders wor­den poed­er­droog gemaakt. Muren en Gevels tegen re­gen­doorslag beveiligddoorhet­ge­heel IH­pEDBflpA kleur­loos pro­dukt: UNitll­NItli

BRUNO van HAAREN

Wa­ter­loos­t­raat 3, Antwer­pen

Verte­gen­wo­ordi­gers gevraagd buiten Antwer­pen.

smsssssss

HELPT

ons volk aan werk; werk voor die men­schen op dit oogen­blik be­teekent brood, laat daarom tegen lage pri­jzen uwe kled­ingstukken, man­tels, pardessus, dekens, tapi­jten, enz., enz. VER­WEN OF WASS­CHEN in de Stoomver­w­erij

4. Y Al WI­IS11

(SJechelsche Steen­weg, 93

Kunsflei, 38, IDonEels­fraat, 8 Kas­feelple­in­straat, 67. ROUWZWART in 24 uren.

ssssssmss

TRANS­PORTS

Marchan­dises

dans toute Ia Bel­gique

par ser­vice accéléré et à

— PRIX RE­DUITS —

V. ER­PICUM

65, Rue Sandérus, 65

AN­VERS

La Mai­son s’oc­cupe des for­malités de sor­tie.

Voor alle AANKONDIGIN­GEN

in dit Pro­gramma wende men zich toi het

Bu­reel voor /Aankondigin­geq,

30 Cop­land - 30

Pour l’in­ser­tion d’AN­NONCES

dans ce Pro­gramme

s’adresser au BU­REAU D’AN­NONCES

30 - Rue Hou­blonnière - 30

Tin in ti rr iwiii mm mimi mi nmi


Pa­pier­han­del Boek- en Steen­drukkerij Boek­binderij

HO­P­LAND 22

JAN BOUCHERIJ

Rue Hou­blonnière 22

Pa­peterie mprimerie Lith­o­gra­phie

Re­li­ure